اینستاگرام مارکتینگ یکی از موارد حیاتی در کسب و کار در اینستاگرام می باشد که ما در رسانه تبلیغات گرام مواردی که با رعایت آن می توانید یک پیچ کاری مناسب و پول ساز داشته باشید
تعریف بازاریابی در شبکه های اجتماعی
اکنون داشتن یک استراتژی برای فعالیت در شبکههای اجتماعی یک نیاز حیاتی و واجب به شمار میآید ،چرا که اکنون 90 % کسبوکارها در حال حاضر حداقل عضو 2 شبکه اجتماعی هستند.
بازاریابی شبکههای اجتماعی شیوهای از بازاریابی دیجیتال است که با استفاده از شبکه اجتماعی و هدف قراردادن کاربران آن، میکوشد تا به اهداف بازاریابی تعیین شده از سوی یک کسبوکار دست یابد.
چرا باید شبکه های اجتماعی را در برنامه ی بازاریابی خود لحاظ کنیم؟
در دنیایی که میلیاردها نفر در آن از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، بازاریابی در شبکههای اجتماعی یکی از تعیینکنندهترین عوامل در رسیدن به اهداف بازاریابی است.برای درک اهمیت این موضوع در ذیل به چند مورد از مزایای شبکه های اجتماعی در کسب و کار می پردازیم:
1.عضویت در شبکه های اجتماعی آگاهی از برند را افزایش می دهد
برای رساندن پیام به گوش مخاطب، شبکههای اجتماعی راه جدیدی به برندها نشان دادهاند. با استفاده از شبکههای اجتماعی نه تنها به مشتریان جدید دسترسی آسانتری دارید بلکه در ذهن مشتریان فعلی نیز ماندگار میشوید.
به عنوان مثال مشتری بیتفاوتی که به اسامی برندها دقت نمیکند پس از اینکه در شبکههای اجتماعی مختلف حسابهای کاربری محصولی که از آن استفاده میکند را ببیند نسبت به آن مشتاقتر میشود.

2.حضور در شبکه های اجتماعی باعث بهبود دفاداری به برند می شود
مطابق با تحقیقی که دانشگاه تکنولوژی تگزاس منتشر کرده، کسبوکارهایی که در شبکههای اجتماعی فعال هستند مشتریان وفادارتری نیز دارند. در این پژوهش به لزوم استفاده از رسانههای اجتماعی تاکید شده است. داشتن یک استراتژی فعالیت در شبکههای اجتماعی میتواند بر ایجاد وفاداری در مشتریان موثر باشد. تحقیق دیگری که از سوی Convince&Convert انجام شده نشان میدهد 53% آمریکاییهایی که در شبکههای اجتماعی برندها را دنبال میکنند نسبت به آن برند وفادار هستند.

3.شبکه های اجتماعی موجب تقویت نرخ تبدیل می شود
در پلتفرمهای گوناگون شما به مشتریان قدیمی، فعلی و جدید دسترسی دارید و میتوانید با تمام آنان تعامل کنید. هر عکس، ویدیو یا مطلبی که منتشر میکنید یک شانس ویژه برای گرفتن بازخورد از مخاطب است؛ هر بازخوردی نیز میتواند منجر به بازدید از سایت و در نهایت خرید تبدیل شود. هر تعاملی منجر به افزایش نرخ تبدیل نمیشود اما مراودات مثبت میان برند و فالوئر در نهایت احتمال مشتری شدن او را تقویت میکند.

4.با عضویت کسب وکارها در شبکه های اجتماعی فرصت گفتگو با مشتری بیشتر م یشود
بازاریابی شبکههای اجتماعی از هر جهت سودمند است. از قابل توجهترین منفعتها میتوان به انسانیتر کردن روابط بین کسبوکار و مشتریاناش اشاره کرد. شبکههای اجتماعی از جمله فضاهایی است که این امکان را به حرفههای مختلف میدهد تا وجه انسانی خود را به مصرفکنندگان نشان بدهند. با بالا رفتن میزان تعاملات، پایههای اعتماد و اعتبار پیریزی میشوند. این نکته بسیار مهم است زیرا مردم دوست دارند تا با همنوعان خود معامله کنند نه شرکتهایی که شخصیتی حقوقی دارند.

5.بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی نفوذ بیشتر میان مخاطبین را به همراه دارد
زمانی که فردی رضایت خود را نسبت به استفاده از محصول شما در شبکههای اجتماعی ابراز میکند منجر به جلب نظر سایر کاربران میشود. هر چه تعداد افراد بیشتری دربارهی نام شرکت شما صحبت کنند، اعتبار و نفوذتان در میان کاربران جدید افزایش مییابد. به همین منظور همکاری با اینفلوئنسرها یک شیوهی موفق برای نفوذ بیشتر بین مردم است.

6.استفاده از شبکه های اجتماعی بر بازاریابی درون گرا یا اینباند مارکتینگ تاثیر می گذارد
بدون شبکههای اجتماعی کسبوکارها به مشتریان فعلی خود محدود هستند. هر حساب کاربری در رسانههای اجتماعی مسیری منحصر بهفرد برای هدایت کاربران به سمت سایت شما است. هر محتوایی که تولید میکنید فرصت تازهای برای آشنایی با مخاطب جدید فراهم کردهاید. محتوای باکیفیت، ترافیک بیشتری را به سوی صفحهی شما میآورد. ترافیک بیشتر به افزایش لید (سرنخ) کمک میکند که در نهایت میتواند بالا رفتن نرخ تبدیل را سبب شود.

7.استفاده از شبکه های اجتماعی هزینه های بازاریابی را کاهش می دهد
اگر روزانه 1 ساعت زمان خود را به تولید محتوا و مدیریت حساب کاربریتان اختصاص دهید، نتیجه تلاشهایتان را خواهید دید. حتی تبلیغات پولی اینستاگرام و توییتر هم نسبتا مقرونبهصرفه هستند. میتوانید در ابتدای کار با بودجه کمتری کار را آغاز کنید وقتی تاثیر مثبت آن را بر حرفهی خود دیدید میزان هزینه را میتوانید افزایش دهید. مطمئن باشید با افزایش بودجه، رشد کسبوکار شما نیز افزایش خواهد یافت.

8.شبکه های اجتماعی بر نتایج موتورهای جستجو تاثیرگذار است
صرف بروزرسانی پیوستهی بلاگ، بهینهسازی عنوان تگ و توضیحات متا و توزیع بک لینک در سایت دیگر کافی نیست. گوگل و سایر موتورهای جستجو، حضور در شبکههای اجتماعی را نیز به عنوان یک عامل مهم در نظر میگیرند. علاوهبر این گوگل فعالیت در این شبکهها را نشانهای از اعتبار، مشروعیت و اعتماد برمیشمارد. بنابراین اگر میخواهید جایگاه مناسبی در صفحات موتورجستجو داشته باشید، داشتن حساب کاربری در رسانههای اجتماعی یک الزام است

9.داشتن حساب کاربری در شبکه های اجتماعی تجربه مشتری را بهبود می بخشد
شبکههای اجتماعی یک کانال ارتباطی هستند، هر تعاملی میتواند خدمات سرویسدهی شما را ارتقا دهد. برای مثال زمانی که مشتری از خدماتتان در اینستاگرام شکایت میکند، میتوانید سریعا در حضور دیگران از او دلجویی کنید و برای جبران آن دست به اقدام بزنید. اگر مشتری از شما تمجیدی نمود، پس از تشکر از او محصول جدیدتان را پیشنهاد کنید. نشان دهید که به مشتری بها میدهید. تجربهی شخصی او از خرید را به یادماندنی کنید.

10.شبکه های اجتماعی باعث شناخت بیشتر مشتری می شود
شبکههای اجتماعی این امکان را به شما میدهد تا علایق مشتریان خود را دریابید و رفتار آنها را بهتر بشناسید. برای نمونه با رصد شبکههای اجتماعی نظر کاربران درباره کسبوکارتان را متوجه خواهید شد. همچنین دستهبندی محتواهایتان به شما کمک میکند بفهمید فالوئرها کدام نوع محتوا را بیشتر دوست دارند تا میزان بیشتری از آن را تولید کنید. در هر کمپین تبلیغاتیتان نیز آماری درباره اینگیجمنت (نسبت بین میزان تعامل کاربران با محتوا یک پیج به تعداد فالوئرهای آن) و نرخ تبدیل کسب خواهید نمود. همچنین اطلاعات آماری که اینستاگرام در اختیار اکانتهای بیزینس قرار میدهد به تصمیمات بازاریابیتان جهت میدهد.

چرا در برنامه بازاریابی خود باید اینستاگرام مارکتینگ را در نظر گرفت؟
تفاوتی ندارد در چه حوزهای فعالیت میکنید، حضور در اینستاگرام یک ضرورت است. روزانه بیش از 500 میلیون کاربر فعال روزانه در اینستاگرام با اشتراک گذاشتن طور میانگین 95 میلیون پست در روز، جایی برای تردید باقی نمیگذارد. نه تنها جمعیت کاربران این شبکه اجتماعی بالا است بلکه آنان نسبت به حضور برندها نیز مشتاق هستند. 62% کاربران یک کسبوکار را در اینستاگرام دنبال میکنند. در ادامه به دلایل لزوم استفاده از اینستاگرام در کسبوکارها میپردازیم:

بیش از یک سوم از کاربران اینستاگرام از آن برای خرید آنلاین استفاده می کنند
فروش، هدف اکثر صاحبان کسبوکار است و اینستاگرام دستیابی به این هدف را تسهیل میکند. در نتیجه سرمایهگذاری بر روی اینستاگرام ارزشمند است. کاربران اینستاگرام فقط افرادی نیستند که صفحه شما را فالو کنند بلکه مصرفکنندگانی هستند که سابقه خرید آنلاین از اینستاگرام را پیش از این داشتهاند. حتی اگر خریدی از این بازدید سایت حاصل نشود از سودمندی اینستاگرام کاسته نمیشود زیرا با ریتارگتینگ می توانید نظر او را جلب کنید.

اینستاگرام به شما یک ROI شفاف می دهد
از آن جایی که سیستم مدیریت تبلیغات اینستاگرام مشابه با فیسبوک است تمام قابلیتهای آن را دارد. از طریق لینک کلیک نرخ تبدیل به راحتی قابل پیگیری است. با توجه به هدفی که برای بازاریابی خود تعریف کردهاید میزان دستیابی به آن، نتیجه و سودآوری کمپینهای تبلیغاتی به راحتی قابل محاسبه است. همچنین اینستاگرام اطلاعات آماری درباره فالوئرها در اختیار اکانتهای بیزینس قرار میدهد مانند جنسیت، سن، موقعیت جغرافیایی و … . این اطلاعات کمک میکند تا بودجه خود را درست سرمایهگذاری کنید.

اینستاگرام شکل گیری ارتباطی صمیمانه بین مشتری و برند را سبب می شود
یکی از مزایای اینستاگرام این است که بدون هزینه میتوان با مخاطبین تعامل کرد. اینگیجمنت اینستاگرام 10 برابر از فیسبوک، 54 برابر از پینترست و 84 برابر از توییتر بیشتر است. زمانی که فالوئری در اینستاگرام نسبت به پست شما واکنش نشان میدهد مانند این است که با برندتان تعامل کرده است. هر چه میزان پاسخگویی برند به واکنشها بیشتر باشد، اعتماد بیشتری بین برند و مشتری شکل میگیرد و اعتماد بیشتر مشتری میتواند بر افزایش فروش تاثیر بگذارد.

اینستاگرام تبلیغات شما را ماندگارتر می کند
یکی از مهمترین وجه تمایزات اینستاگرام با سایر شبکههای اجتماعی عکس محور بودن آن است. حافظه افراد تصاویر را بیشتر از متن یا شنیدهها بخاطر میآورد و اینستاگرام کمک میکند در ذهن مخاطب ماندگار شوید. همچنین مردم با عکس و ویدیو بهتر ارتباط میگیرند و نسبت به آن واکنش مثبت نشان میدهند؛ این دو نکته تصمیم به خرید را تقویت میکند. همه امکانات مناسب برای بازاریابی از متن، عکس و ویدیو در اینستاگرام موجود است بنابراین بهترین شبکه اجتماعی برای فعالیت کسبوکارها است.

اینگیجمنت ریت (نرخ تعامل در اینستاگرام) چیست؟
اینگیجمنت که به آن نرخ تعامل نیز می گویند،نسبت بین میزان مشارکت کاربران اینستاگرام با محتوایی که تولید کرده اید به تعداد کل فالوئرهای شما است.

چرا اینگیجمنت ریت مهمترین معیار اینستاگرام است؟
نرخ اینگیجمنت میزان وفاداری فالوور نسبت به حساب کاربری رانشان می دهد و به تعداد دنبال کننده ها بستگی ندارد بلکه بسیار با میزان علاقه و تعامل مخاطب با محتوا مرتبط است.
به کمک آن می توانید دریابید چه مقدار محتوای شما برای فالوورها جذاب است.

چه عواملی بر روی اینگیجمنت تاثیر می گذارد؟
با بکار بردن تکنیک هایی میتوانیم نرخ اینگیجمنت را بالا ببریم اما باید به یاد داشته باشیم وقتی به این هدف میرسیم که صبر و حوصله بیشتر داشته باشیم و زمان بیشتری بگذاریم.
تعامل ، رفتاری دو طرفه:
بی تفاوت بودن نسبت به دایرکت ها وکامنت ها اشتباه بزرگی است که برخی از برندها مرتکب آن می شوند.اگر تعداد دایرکت ها بسیار زیاد است و امکان پاسخگویی به همه ی آنها تقریبا غیر ممکن است ، حداقل کاری که میتوانید انجام بدهید لایک کردن کامنت است.ابزار smart inbox امکان مدیریت کامنت در تمام شبکه های اجتماعی بر روی یک پنل را می دهد.
حتی می توانید با فرستادن ایموجی و پاسخ کوتاه برای نظر مخاطبین خود ارزش قائل شوید.

چاشنی سرگرمی ، به مقدار لازم:
با اضافه کردن کمی طنز و سرگرمی به حتوای کسب وکار مرتبط سعی کنید به فرهنگ عموم نزدیک شوید..تلفیق اتفاقات روز و memes با موضوعات مربوط به حرفه تان برای مدم جذاب است.برای این منظور میتوانید از استوری با رعایت چارچوب ها وخط قرمزهای برند،استفاده بکنید.

اینفلوئنسر ، صدای برند:
همکاری با اینفلوئنسرهایی که متناسب با حوزه فعالیت کسب وکارتان هستند باعث بالا رفتن اینگیجمنت و افزایش فالوور می شود.اینفلوئنسرها تولید کنندگان محتوایی خلاقانه و محبوب مخاطبین هستند که همکاری با آن ها رشدی قابل توجه را باعث می شود.

محتوا،فراتر از معرفی محصول:
امروزه انتظار مردم از محتوا بیشتر از معرفی محصول در اینستاگرام است.آن ها می خواهند کارمندان شرکت را بشتر بشناسند،مراحل تولید محصول را بدانند و داستان یک کسب وکار را بشنوند.اینستاگرام بهترین جا برای به اشتراک گذاشتن جزییات کار با مشتریان است.

کپشن طولانی:
اینستاگرام با محدودیت 2200 کارکتر، فضای مناسبی برای کپشن طولانی در اختیار کاربران قرار داده است.یکی از عوامل موثر بر الگوریتم اینستاگرام مدت زمانی است که کاربر به یک پست اختصاص می دهد.
باید در نظر داشته باشیم ، کاربران کپشن های طولانی و محتوایی که جذاب نباشد را نمی خوانند.محتوایی طولانی که ارزشمند باشد خوانده می شود.

خوش آمدگویی به فالوورهای جدید:
در صفحه ی فالوورهای جدید زیر آخرین پست آن ها کامنت های هوشمندانه بگذارید،یا در صفحه خودتان به افراد جدیدی که شما را به تازگی فالو نمودند
خوش آمد بگویید.این کار سبب می شود احساس کنند دیده می شوند،ارزشمند هستند و شما آن ها را بخشی از دوستان خود می دانید.

انتشار عکس از چهره:
استفاده از اشخاص در عکس ها،به محتوای شما چهره ی انسانی می دهد. عکسهایی که در آن شخصی حضور دارد %38 بیشتر از سایر عکس ها لایک می شوند.مخاطبین ارتباط بیشتری با هم نوع خود برقرار می کنند.بنابراین از چهره خودتان یا افراد دیگر در عکس ها استفاده نمایید.

خودداری از پاسخ تکراری:
اگر می خواهید اصیل باشید به تمام کامنت ها پاسخ دهید،این کار شانس کامنت گذاشتن دوباره را در آینده افزایش می دهد.همچنین از آن اینفلوئنسرهایی نباشد که به تمام کامنت ها پاسخی تکراری و کلیشه ای می دهند یا تمام کامنت ها را در یک کامنت پاسخ می دهند،در تعامل با مخاطبین خود باهوش باشید.

30 دقیقه ی طلایی:
در الگوریتم اینستاگرام موفقیت یک پست براساس اینگیجمنت در 30 دقیقه ی ابتدایی مشخص می گردد. از این فرصت برای پاسخ دهی به کامنت ها استفاده کنید.بعد از انتشار پست،موبایل تان را در دسترس نگه دارید و با مخاطب تعامل کنید.
اگر در مدت 30 دقیقه پس از انتشار پست،10 کامنت دریافت کردید،با جواب دادن به آن ها شمه 20 کامنت خواهید داشت.

موقعیت جفرافیایی:
پست هایی که موقعیت جغرافیایی دارند 79% اینگیجمنت بیشتری نسبت به پست های بدون لوکیشن دارند،به عنوان مثال اگر عکسی که در یک کافه هستید را آپلود می کنید حتما لوکیشن آن را به پست خود اضافه کنید.

نحوه محاسبه نرخ تعامل یا اینگیجمنت در اینستاگرام:
محاسبه اینگیجمنت کار ساده ای نیست و راه های زیادی برای بدست آوردن آن وجود دارد.نظرات مختلفی برای محاسبه اینگیجمنت وجود دارد از جمله:لایک وکامنت اینگیجمنت،میزان ذخیره شدن پست،نابرابر بودن ارزش لایک وکامنت(بعضی اکانت ها با هزاران لایک تعداد انگشت شماری کامنت دریافت میکنند که قابل مقایسه با اکانتی که هزاران کامنت دریافت می کند مقدار کمی لایک می شود،نیست)،اینگیجمنت تابع فالوور است ، ایمپرشن.

3 شیوه ی رایج محاسبه اینگیجمنت:
اینگیجمنت براساس فالوور
از مرسوم ترین راه ها جمع تعداد لایک و کامنت های یک اکانت و نسبت آن با تعداد فالوورها است که در انتها در عدد 100 ضرب می شود.
نکته مثبت این فرمول عمومی بودن داده های آن است که کار مقایسه اکانت ها را ساده می کند.زیرا دسترسی به میزان فالوورها،لایک و کامنت برای هر اکانت عمومی(puplic) عملی است.
این بهترین روش برای مقایسه میزان اینگیجمنت خود بارقبایتان است.

اینگیجمنت بر اساس ایمپرشن
در این فرمول محاسبه اینگیجمنت از طریق تجمیع تعداد لایک و کامنت و تقسیم بر میزان ایمپرشن انجام می گیرد و مانن شیوه ی قبلی در 100 ضرب می شود.
این روش دقیق تر از حالت قبلی است زیرا بر اساس تعداد دفعاتی که پست ها بازدید شده صورت می گیرد نه بر اساس میزان فالوور.
درواقع در این روش در میابید چه تعداد از افرادی که پست را دیده اند با آن تعامل برقرار کرده اند.بنابراین فرمول دقیق تری است.

اینگیجمنت با لحاظ کردن میزان ذخیره شدن
در این شیوه که براساس ایمپرشن است جمع تعداد لایک، کامنت و ذخیره شدن پست تقسیم بر ایمپرشن به دست می آید و در 100 ضرب می شود.نتیجه این راه با راه قبلی چندان نیست چون عموما تعداد لایک و کامنت بیش از ذخیره کردن است.
اما در نظر گرفتن تعداد ذخیره شدن دقت بیشتری درمحاسبه اینگیجمنت می دهد.

ابزار محاسبه اینگیجمنت خارجی و رایگان
Socialblade
Ninjalitics
Triberr
ابزار تحلیل اینگیجمنت ایرانی و رایگان
Neolyze
ابزار محاسبه اینگیجمنت پولی
Hyperauditer (یکبار در ماه برای یک اکانت رایگان است)
Insight در اینستاگرام
یکی ازبهترین ابزارهای رایگان که می تواند به بالا رفتن اینگیجمنت منجر شود Insight اینستاگرام است.برسی آماری که اینستاگرام در اختیارتان قرار می دهد نه تنها شناخت بیشتر فالوورهایتان را به همراه دارد بلکه بر روی بهبود عملکرد شما نیز می تواند تاثیر بگذارد هر عدد در این بخش اطلاعات ارزشمند و مهمی را بیان می کند.

اطلاعات آماری مربوط به فعالیت
بخش فعالیت به دو قسمت تقسیم می شود. Interaction و Discovery .بخش Activity یا همان فعالیت، میزان تاثیرگذاری صفحه بر روی مخاطب را به شما نشان می دهد.معنی هر گزینه ارآن به قرار زیر است:
در Interaction هر فعالیتی که در یک هفته اخیر در پروفایل شما اتفاق افتاده را مشاهده می کنید:
- Profile visit:مجموع بازدیدهایی که در طول یک هفته از پروفایل شما صورت گرفته است.
- Website click:میزان دفعاتی که کاربران بر روی لینک داخل بیو کلیک کرده اند را نشان می دهد.
- Call/Email click:تعداد دفعاتی که کاربران برای تماس بر روی گزینه تماس/ایمیل کلیک کرده اند است.
- Discovery به شما می گوید چند درصد از کاربرانی که محتوا را دیده اند جز فالوورها نبوده اند و مهم تر از همه چه طریقی پست را پیدا کرده اند . دو شاخص مهم Reach و Impression را در این جا مشاهده می کنید:
- Impression:تعداد دفعاتی که یک پست دیده می شود.هر بار بازدید یک ایمپرشن محسوب می شود.حتی اگر یک شخص چندین بار یک پست را مشاهده کند هر بار بازدید او یک ایمپرشن است.
- Reach:تعداد کاربرانی که پست را مشاهده کرده اند.

اطلاعات آماری مربوط به محتوا
در این قسمت اطلاعات آماری محتواهای تصویری یا ویدیویی در سه دسته پست ، استوری و پروموشن ارائه می شود.

پست(Feed):اطلاعات آماری پست هایی که در صفحه فید منتشر شده در طول 2 سال گذشته به شما داده می شود.
محتواها بر اساس موارد زیر قابل مقایسه با یکدیگر هستند:
Call: بر اساس این معیار محتواها بر اساس میزان اکانتی که در راستای فراخوان عملی که داشته اید از گزینه تماس استفاده کرده و تلفن زده است قابل دسته بندی و مقایسه اند.
- Comments: تعداد تمام کامنت های پست های 2 سال اخیر را از بیشترین به کمترین مرتب می کند.
- Emails: تعداد ایمیل هایی که از طریق هر پست دریافت کرده اید.
- Engagements: محتوا بر اساس اینگیجمنت مرتب می شود. اینگیجمنت اینستاگرام بر اساس کامنت، لایک و ذخیره سازی است.
- Follows: تعداد اکانت هایی که به واسطه ی هر پست شما را دنبال کرده اند را بیان می کند. (برای فهمیدن بیشترین فالوور پست)
- Get Directions: نشان می دهد به واسطه هر پست چه تعداد کاربر بخش آدرس را کلیک کرده اند.
- Impressions: مجموع دفعاتی که کاربران هر پست را دیده اند. اگر یک اکانت چندین بار پست را دیده باشد،هر بار بازدید او لحاظ خواهد شد.
- Likes: همان طور که روشن است بر اساس میزان لایک پست ها مرتب و قابل مقایسه هستند.
- Profile visit: به شما می گوید هر پست چه میزان باعث شده کاربران از پروفایلتان بازدید کنند.
- Reach: میزان کاربرانی که از پست ها بازدید کرده اند. بر خلاف ایمپرشن، در این جا تکرار اکانت در محاسبه نقشی ندارد.
- Saved: با استفاده از این شاخص بر اساس تعداد کاربرانی که پست ها را ذخیره کرده اند می توانید محتوا را با یکدیگر مقایسه کنید.
- Website Clicks: تعداد دفعاتی که بر روی لینک وبسایت داخل بیو به واسطه هر پست کلیک شده را نشان می دهد.
استوری: یکی دیگر از انواع محتواهای اینستاگرام استوری است. اطلاعات آماری این بخش به خوبی به شما میگوید چه میزان فالوئرها با استوریهایتان ارتباط برقرار کردهاند، نتیجه آن میتواند عملکردتان را در آینده بهبود بخشد.
- Reach: تعداد اکانتهایی که استوری شما را دیدهاند.
- Impressions: تعداد دفعاتی که استوری شما دیده شده، این بخش مشابه با ایمپرشن در بخش پست است.
- Forward: تعداد دفعاتی که کاربران استوری را رد کردهاند را به ما میگوید.
- Backward: تعداد دفعاتی که کاربر بر روی استوری شما ضربه میزند تا استوری قبلی را تماشا کند را نشان میدهد.
- Replies : تعداد پیامهایی که یک استوری دریافت کرده است را بیان میکند.
- Next Story: این شاخص به ما تعداد دفعاتی که فالوئرها استوری را رد کرده تا استوری اکانت دیگری را ببینند نشان میدهد.
- Exit: تعداد دفعاتی که کاربر از استوری ما خارج شده تا به صفحه فید برگردد را نشان میدهد.
این بخش به شما کمک میکند تا بفهمید چه نوع محتوایی بهترین گزینه برای به اشتراک گذاشتن در استوری است.
Promotions: این قسمت آمار مربوط به تبلیغاتی پولی شرکت اینستاگرام را نشان میدهد.
این اطلاعات شامل: میزان بازدید از پروفایل، Impression، Reach و اینگیجمنت است همچنین اطلاعات جمعیت شناختی مخاطبین نظیر سن، جنس و موقعیت جغرافیایی را در اختیار قرار میدهد.

Top locations: بیانگر این نکته است که بیشترین مخاطبین شما متعلق به چه شهرهایی هستند.
Age Range: فراوانی دستهبندی سنی بر دو نوع جنسیت و کلی را به شما میگوید.
Gender: توزیع جنسی فالوئرها را نشان میدهد. مخاطبین چه میزان زن و چه میزان مرد هستند.
Followers: تعداد فالوئرهای آنلاین در ساعت مختلف روز و روزهای مختلف هفته را نشان میدهد.
هدف از فعالیت در اینستاگرام را مشخص کنید .
برای شروع فعالیت کسبوکارتان در اینستاگرام، بسیار مهم است که به صورت شفاف و دقیق استراتژی اینستاگرام مارکتینگ را با استراتژی بازاریابی برندتان منطبق کنید. تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد، لحن برند(tone of voice) و هدف از حضور در اینستاگرام از جمله اقدامات اولیه برای تدوین استراتژی است. سوالات زیر کمک میکند تا تعیین هدف آسانتر شود:
- اینستاگرام چه امکاناتی به کسبوکار شما میدهد که سایر شبکههای اجتماعی قادر به فراهم کردن آنها نیستند؟
- کدام دسته از مخاطبین هدف شما در اینستاگرام فعالیت میکنند؟ قصد دارید چه کسانی را در اینستاگرام مورد هدف قرار دهید؟
- چگونه اینستاگرام بین سایر شبکههای اجتماعی که برند شما استفاده میکند، نقش پررنگتری ایفا میکند؟
- چرا فکر میکنید اینستاگرام گزینه مناسبی برای برند شما است؟
- دانش مرتبط با حرفهتان را چگونه میخواهید با پلتفرمی مثل اینستاگرام به مخاطب عرضه کنید؟
پاسخ به این سوالات برای هر کسبوکاری متفاوت است و با توجه به اقتضائات خود باید به آنها جواب دهد. این پرسشها کمک میکنند تا یک دید کلی به فعالیت در اینستاگرام دست یابید و با درک این «چرا» قصد فعالیت در اینستاگرام دارید میتوانید استراتژی موفقیتآمیزی داشته باشید.

چند نمونه از اهداف حضور در اینستاگرام برای کسبوکارها به قرار زیر است :
- افزایش فروش
- آگاهی از برند
- خلق ارتباط با کاربران
- ارتباط با اینفلوئنسرها
- افزایش ترافیک سایت
اینستاگرام یک پلتفرم تصویر محور است، بنابراین بسیاری از برندها برای نمایش محصولات خود از آن استفاده میکنند. برای مثال«گل من» که خدمات فروش اینترنتی گل انجام میدهد با عکسهای جذاب سعی میکند دستهگلهای متنوع خود را به نمایش بگذارد .

اقدامات دیگر برای کسبوکار مشابه با آن در اینستاگرام میتواند تهیه ویدیو آموزشی گلآرایی در آیجیتیوی باشد یا در قسمت استوری معرفی گل در هر فصل و توضیحات مختصری درباره گونه، ریشه نام، رنگبندی و سایر ویژگیهای آن باشد.Bloomon یک استدیو گلآرایی هلندی است که محتوای مشابه را تولید میکند. تمام این فعالیتها در راستای در معرض دید قرار دادن محصول است .

شاخص کلیدی عملکرد(KPI)مناسبی انتخاب کنید
زمانی که هدف خود را در شبکه های اجتماعی(Instagram) به طور شفاف تعیین کردید، باید معیارهایی که با آن نتیجه کار را بسنجید را مشخص سازید. در این مرحله باید به KPI های خود فکر کنید. برای اینستاگرام معیارهای مختلفی وجود دارد، اما تمام آنها برای کسبوکارها مورد نیاز نیستند. با تعیین هدف شما خواهید فهمید کدام معیارها برایتان مناسب است و باید آنها را رصد کنید و چه شاخصهایی قابل چشمپوشی هستند.

معیارهای مورد بررسی در اینستاگرام به هدف کلی شما از اینستاگرام مارکتینگ بستگی دارد.
برای نمونه هدف کلی شما از حضور در Instagram افزایش آگاهی از برندتان است و میخواهد افراد بیشتری با نامتان آشنا شوند، در نتیجه KPI باید بر آن تمرکز کنید reach و Impression خواهد و شاخص نشاندهنده میزان کلیک لینک در بیو به شما کمکی نمیکند. بدون علم به شاخصهای کلیدی عملکرد و تحلیل آن در شبکه های اجتماعی، نمیتوانید میزان اثربخشی تاکتیکهای مورد استفادهتان را بسنجید.

رقیبان خود را رصد کنید
زمانی که استراتژی اینستاگرام مارکتینگ خود را تدوین میکنید، شناسایی نقشآفرینان اصلی حرفهتان در Instagram و بررسی عملکردشان در شبکه های اجتماعی به شما کمک خواهد کرد یک گام جلوتر از را بتوانید ببینید. مخاطبین آنان، مخاطبین شما نیز هستند. در نتیجه نکات زیر را در نظر بگیرید:
- نرخ تعامل (اینگیجمنت) آنان چقدر است؟
- آیا آنان به کامنتها پاسخ میدهند؟
- معمولا فالووران آنها چه سوالاتی میپرسند؟
- از چه هشتگهایی استفاده میکنند؟
- عمدتا چه نوع محتواهایی منتشر میکنند؟
- از چه فراخوان عملهایی (CTA) استفاده میکنند؟
بهترین و بزرگترین رقبا خود را رصد کنید و به چنین سوالاتی جواب دهید این کار باعث شناخت شما از اکوسیستم (فضا) میشود. در مییابید چه استراتژی نتیجهبخش است و مخاطبین اینستاگرام خود را بهتر خواهید شناخت.

مخاطب خود را در اینستاگرام بشناسید
مخاطبین شما کسانی هستند که استراتژی اینستاگرام مارکتینگ شما را شکل میدهند، پس در گام اول باید مخاطب هدف خود را شناسایی و عادات و رفتار او را بفهمید. پاسخ به سوالات زیر باعث میشود محتوایی موثرتری در شبکه اجتماعی (اینستاگرام) تولید کنید:
- قصد دارید توجه چه گروهی را به خود جلب کنید؟
- گروه مورد هدف شما چه محتوایی از کسبوکارتان در Instagram انتظار دارد؟
- معمولا این گروه چه هشتگهایی را جستجو میکنند؟ کدام اینفلوئنسرها را دنبال میکنند؟
- به طور میانگین در چه روزهایی از هفته و چه ساعاتی از روز آنلاین هستند؟
پس از پاسخ به سوالات بالا باید پرسونا خود را تعریف کنید. از تیم بازاریابی شبکه اجتماعی خود بخواهید اطلاعات جامعی از آنان در اختیارتان قرار دهند و این اطلاعات را متناسب با استراتژی اینستاگرامتان ترجمه کنند. برای این کار میتوانید با پرسونا مشتریان بالفعل خود شروع کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که ممکن است مخاطب شما در Instagram با مشتری آفلاین شما متفاوت باشد. برای دوری از این اشتباه بهتر است از اطلاعات دموگرافیک(جمعیت شناختی) که insight اینستاگرام در اختیارتان قرار میدهد استفاده نمایید.

3 گام اساسی در شناخت مخاطب عبارت است از
بررسی موشکافانه Insight اینستاگرام
در Audience سه معیار اساسی وجود دارد: جنس، سن، موقعیت جغرافیایی. این اطلاعات در Instagram به شما کمک میکند تا بدانید در حال حاضر چه گروهی شما را دنبال میکنند. اگر مشتری ایدهآل شما مردان میانسال باشند در حالیکه insight اینستاگرام نشان دهد که اغلب زنان جوان شما را دنبال میکنند بیانگر این است که مشکلی وجود دارد. پرسونا بازاریابی عمومی شما با پرسونایی که در اینستاگرام تعریف میکنید باید همسو باشد.
با فالووران خود تعامل کنید
یکی از بهترینهای شناخت مخاطب در شبکه های اجتماعی تعامل با او است. زمانی که کاربری آخرین پست شما را در اینستاگرام لایک میکند یا کامنت میگذارد پروفایل او را بررسی کنید:
- چه نوع محتوایی تولید میکند؟
- چه افرادی را دنبال میکند؟ آیا رقبا شما را فالو میکند؟
- آیا از ایموجی زیاد استفاده میکند؟
- در بخش استوری Instagram با ابزار«پرس و پاسخ»از فالووران خود بپرسید چرا شما را دنبال میکنند و انتظار چه نوع محتوایی در صفحهتان دارند؟
فالووران رقیبان خود را بررسی کنید
رقیبان شما خدمات و محصولات مشابه با شما را در شبکه های اجتماعی عرضه میکنند، پس بررسی فالووران آنان میتواند شما را به شناخت مخاطب مورد هدفتان نزدیکتر کند. صفحات اینستاگرام رقبا را بررسی کنید. برای این کار میتوانید از ابزار HypeAuditor استفاده کنید. با وارد نمود صفحه اینستاگرام مورد نظر، گزارش کاملی از ویژگی فالووران و علایق آنها به شما میدهد. این کار به شما فرصت میدهد تا عادات، علایق و سلیقه مخاطب را بشناسید و در راستای آنها محتوا تولید و درInstagram فعالیت کنید.
